årets första dopp!

jag har inte tillbringat många timmar inomhus denna helg. idag måste ha varit varmaste dagen på året, och jag har tagit premiärdoppet! det blev några dagar senare än förra året, då jag tror jag badade första maj eller nåt. liksom i år var det då några kanonvarma dagar i maj. ett avkylande dopp blev det, då det inte kan ha varit mer än drygt tio grader i vattnet. när det är så här varmt på land spelar det mindre roll, men det blir kanppast nåt långbad. hunden var lika glad hon att få bada. mindre känslig för temperaturen som hon är simmade hon glatt fram och tillbaka och gjorde sina "tokdyk" från klipporna. hon älskar verkligen att bada! det är mitt trogna badsällskap sommaren lång. ibland får jag med mig pappa, men ingen annan i familjen är så badglada.
nu är sommaren invigd på riktigt!

jag älskar verkligen min mamma. utan henne skulle jag inte orka, hon är mitt bokstöd som stöttar upp när jag själv inte orkar. att hon bara orkar fortsätta bry sig om mig, och på det sätt hon tar det. hon är otroligt stark. jag beundrar henne och är oerhört tacksam för allt hon gör. jag tar ingenting för givet längre. rent teoretiskt hade hon och pappa kunnat sparka ut mig och sagt att jag får sköta mig själv och leva mitt liv bäst jag vill. jag har det bra förspänt, det är jag medveten om, som har en sån stöttande familj. de betyder allt för mig.
idag berättade mamma att hon läst nånstans om hypnos som en alternativ behandlingsmetod vid beteendestörningar, ångest och fobier. jag har kommit i kontakt med det för längesen på mhe-kliniken, men inte sedan dess. det kan vara värt att prova, jag ska kolla upp det mer på nätet vad det finns för möjgliheter till det häromkring. inom landstinget finns det inget sådant att erbjuda, så det blir till att gå privat isåfall. och det betyder en hög kostand. det är vad jag funderar på nu, om det är värt det och om det skulle kunna fungera på mig. är det någon som har erfarenhet av det, eller vet mer?

läste en artikel om lycka i dn idag. den var rätt intressant och jag klippte ur en liten checklista på vilka faktorer som kan ge en lycka. det var ingen nyhet att lycka inte kommer utifrån, utan att varje människa själv är fri att skapa sig lycka och mening i livet genom att arbeta med sig själv och sin inställning till livet. några nyckelfaktorer är: sociala relationer, optimism, tacksamhet, förmåga att förlåta samt att ta hand om sin kropp.
jag har en hel del att jobba med, men allt är föränderligt!


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Egentligen tror jag inte att det är så jätte stor vits med att prova behandling efter behandling. Hur som helst så måste viljan komma inifrån dig och DU måste vilja förändra.
Jag har ju testat så mkt olika behandlingar men nu när jag testar mina egna vingar lite mer så upptäcker jag mer och mer vad jag missat och vill bara ha mer. Visst det är skit jobbigt och jag har lååångt kvar men jag har iaf insett att det är JAG, bara JAG som kan förändra min situation. Lycka till! Kram
Ps. Ta vara på hjälpen från familjen. Det gör jag:)

2008-05-11 @ 21:36:47
URL: http://www.livetuppochner.blogg.se
Postat av: Ida

Brrrrr det lät kallt med doppet ;)
Jag kan knappt bada på sommaren, sån klenis är jag!!
Dags för mig att kanske göra nynäs osäkert nån dag framöver?
Om du vill, kan och orkar!
Jag vet att man hellre drar sig undan.. Jag gör det men har nu insett att jag vinner ingenting på det.
Jag ringer dej nån dag!
Puss och Kram

2008-05-11 @ 22:25:53
URL: http://supersockan.blogg.se
Postat av: Ida

Brrrrr det lät kallt med doppet ;)
Jag kan knappt bada på sommaren, sån klenis är jag!!
Dags för mig att kanske göra nynäs osäkert nån dag framöver?
Om du vill, kan och orkar!
Jag vet att man hellre drar sig undan.. Jag gör det men har nu insett att jag vinner ingenting på det.
Jag ringer dej nån dag!
Puss och Kram

2008-05-11 @ 22:26:25
URL: http://supersockan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0